Maak van het Midzomerweekend
een zwemfeest!

19-20-21 juni

Doe De Langste Zwem op de Langste Dag. Op jouw manier: baantjes trekken, natuurzwemmen, een lange training of plonzen met de kids. 1 glorieuze zwemhoogdag, of 3 dagen op rij op wel 3 plekken. Vier de zomer in open water. 

Wat en waar?

Door corona is dit een evenement in aparte stukjes maar allemaal samen wordt het de Langste Zwem. Of het nu 50 meter is in een openluchtzwembad of 1km in zee, iedere zwemmer kan meedoen, in welke stijl en waar ook.Hoe doe je mee?

Door in het midzomerweekend te zwemmen op je favoriete plek of door een nieuwe zwemontdekking te doen. Het gaat erom dat je tijd neemt voor buitenzwemmen en je plezier deelt met foto’s en verhalen op onze facebookpagina.

Maar je kan ook je deelname, je gezwommen meters, ingeven.
Op deze pagina zal een teller verschijnen. Zet je zwemmeters op de teller en zie hoe we er samen met Langste Zwem van maken.
Inschrijven of registreren hoeft niet. Ideeën en veiligheidstips vind je hieronder.

Image Description

Midzomerzwemshirt

Trek naar de waterkant in het Midzomershirt. Vóór 13 juni besteld = vóór Midzomer bezorgd.

Wit. Biokatoen. Ronde hals in ribboord met elasthan. Ton-sur-ton nektape. Buisvormig. Dubbel stiksel aan mouwuiteinden en onderkant.

Enkel pre-order via webshop César Menswear.


Ideeën

Albert: ‘Op zaterdag 19 juni haal ik mijn favoriete slowathlon-plan boven = fietsen van Hoogstraten richting Breda, langs de rivier de Mark. Dan zwemmen in De Galderse Meren, uitstekende plassen bij Breda, en uiteindelijk wandelen in Breda.
Op zondag ga ik zeker naar de Deurnese zwemvijver Boekenberg, om er te stempelen voor de actie ‘Elk seizoen zwemmen’. Die begon in september, ter aanmoediging van het jaar rond buitenzwemmen. Alleen de zomerstempel ontbreekt nog.’


Ann: ‘Zoek een nieuwe zwemplek in je buurt. Met de fiets. Zo vond ik in de eerste lockdown als ontdekkingsreiziger in eigen streek mijn zwemparadijs. Op midzomeravond ga ik daarheen.’

Dirk: ‘Dat wordt drie dagen feest. Eerst Antwerps in zwembad De Molen met zicht op de Schelde, dromend van zwemmen in het Noordkasteel aan de overkant. Dan een zeedag om te spelen in de golven. En op dag drie een heerlijk Nederlands eindje zwemmen in ‘t Veerse meer in Zeeland.’

Sigrid: ‘Grote kanshebbers zijn de plas in Rotselaar, het oudste zwembad van België = Van Eyck in Gent, wel binnen maar allang op mijn lijst, de prachtige Damse Vaart, Hofstade of Londerzeel, of ik ga voor de volledige verrassing, doe vogelpik op de kaart State of bathing waters (europa.eu) en trek naar de plek dichtst bij de pijl!’


Hou het veilig!

  • Hou rekening met de weersomstandigheden.

  • De temperatuur van openwater is lager dan die van zwembaden (27°C). Ben je niet gewend om in koud water te zwemmen, kies dan voor een korte zwembeurt. Een vuistregel is evenveel minuten als graden. Rond midzomer is het water gemiddeld 15° C. ‘t Is belangrijker dat je het doet dan hoe lang je het doet. Vraag eventueel doktersadvies. Ben je niet gezond, start dan met openwaterzwemmen verderop in de zomer, wanneer het water warmer is.

  • Respecteer deze regels: zwem in water dat je kent of waar je weet dat het kan. Zwem niet alleen. Gebruik een zwemboei waar er andere watersporters zijn.

  • De Midzomerzwem is een virtueel event, een persoonlijke uitdaging.
    Outdoor Swimming Belgium voorziet geen vrijwilligers of redders. Check dus de zwemmogelijkheden in je buurt als je rekent op toezicht en extra-comfort (douches, sanitair, kleedhokjes).

Outdoor Swimming Belgium is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

© Copyright 2021 Outdoor Swimming Belgium. Alle rechten voorbehouden.